Introduktion

Hvad kræver det at blive greenkeeper?

Kontakt os

En greenkeeper anlægger og passer golfbaner, fodboldbaner og andre steder, hvor der er brug for en flot og nyklippet græsplæne. På Kold lærer du om græs og andre planter, så du kan være med til at skabe de mest optimale omgivelser, der både er funktionelle og ser indbydende.

Læs mere om hvordan du tilmelder du uddannelsen her.

Ansøg nu

Hvad gør en greenkeeper?

Som greenkeeper er en vigtig del af arbejdet at sørge for, at banen er nyklippet og helt plan, så fodbolden eller golfkuglen kan trille uden forhindringer. Men du skal også passe anlæggets blomster, træer og buske, så området ser flot ud.

Når du ser tv og beundrer lækre fodboldbaner og smukke golfbaner med perfekt velholdte plæner, kunstige søer og skarpe linjer, så er det greenkeepere, der kan tage æren for det.

Hvad lærer du på greenkeeper uddannelsen?

Igennem greenkeeper uddannelsen lærer du, hvordan du kan skitsere, anlægge og vedligeholde golfbaner. Du lærer om græs og andre planter, der findes på et golfanlæg. En vigtig del af arbejdet går ud på at forme naturen, så den skaber spændende udfordringer for golfsportens mange udøvere.

Du lærer blandt andet at analysere plænens tilstand, beregne arealers vandforbrug og vandingsbehov, vedligeholde enkle el-anlæg og hydralisk udstyr – og ikke mindst lærer du, hvordan man bekæmper ukrudt, svamp og skadedyr.

Fakta

  • Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen eller en tilsvarende prøve
  • Du skal have fået mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangseksamen i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve

Ja (Hvis du opfylder overgangskravene)

Nej

Grundforløb 1 opstarter i begyndelse af august

Grundforløb 2 opstarter i begyndelse af januar og august

Uddannelsen varer 4 år – 4 år og 6 mdr.

Jobmuligheder

Som uddannet greenkeeper har du mulighed for job på golfbaner, fodboldstadions, sportsklubber og andre sportsanlæg. Nogle finder også ansættelse inden for anlægsgartneri og i boligselskaber.