1Z0A2878

Branchedagen

Som noget nyt hyldede vi i år det gastronomiske håndværk med en branchedag i foråret. Den 15. maj skød vi Branchedagen i gang, der bød på besøg fra vores mange samarbejdspartnere og -virksomheder, den store fagkonkurrence blandt eleverne, smagsprøver, workshops og meget mere.

En skøn dag, der ligesom de foregående gange var en bragende succes – ikke mindst i forhold til det høje niveau, de skarpe elever fik lagt for dagen.

En dag med passionen for det gode håndværk

Ingen branchedag uden branchen. Selvom branchedagen på Kold har Fynsmesterskaber i de respektive fag som omdrejningspunkt, byder dagen lige så vel på muligheden for at mingle med andre fagfæller. 

Derfor bød dagen også på besøg fra vores samarbejdspartnere og virksomheder, der er mødt op for at få en snak med andre fra branchen. Her er der rig mulighed for at blive opdateret på, hvad der rører sig i branchen, skabe nye relationer samt støtte op om vores fælles passion for godt håndværk.

VINDERE AF FYNSMESTERKSABER 2024

Fynsmesterskaberne 2024 for Bagerelever

Guld: Victoria Klavina Hansen

Sølv: Christina Ruth Soto

Bronze: Ina Svingholm Hindsberg

 

Fynsmesterskaberne 2024 for Ernæringsassistentelever

Guld: Frederik Grud Agerbæk Madsen

Sølv: Frederikke Christensen

Bronze: Yeliz Altinas

 

Fynsmesterskaberne 2024 for Tjenerelever

Guld: Nanna Reinhart Knudsen

Sølv: Signe Vesterager Jørgensen

Bronze: Aisling O Connor

 

Fynsmesterskaberne 2024 Det Fynske Smørrebrød

Guld: Patrick Uggerby

Sølv: Maja Aagaard Andersen

Bronze: Bernadette March

 

Fynsmesterskaberne 2024 for Kokkeelever

Guld: Albert Friis

Sølv: Cecilie Gade

Bronze: Magnus Ravnbo

1Z0A2960

Workshops, live talks og ny viden

I år havde vi besøg af Fjord&Bælt, der i samarbejde med kokkeelever præsenterede bud på, hvordan man kreativt kan inkorporere tang i retter over bål, i hotdogs, i en syltet version og meget mere. Alt sammen med tanke på at vise hvordan man kan skabe klimavenlig mad.

I løbet af dagen var der mulighed for at opleve forskellige ting i vores store hal. Her var der workshops, som skolens elever stod for. De skulle bl.a. vise de inviterede FGU-elever om uddannelserne. Spændende live talks med nogle af landets dygtigste kokke. Og naturligvis udstillingen af de fantastiske retter og kreationer fra Fynsmesterskaberne i de forskellige fag.

Et dommerpanel spækket med dygtige fagfolk

Stjernedrys var der også nok af. Vi var nemlig så heldige at kunne præsentere et flot hold af dommere, der var kommet for at være med til at kåre årets Fynsmester i de forskellige fagområder.

I dommerpanelerne fandt vi:

Det fynske smørrebrød

  • David Levy Nielsen fra Kong Volmer
  • Dennis Nielsen, der i 2020 vandt OL guld med cateringlandsholdet
  • Anders Nicolajsen, chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer
  • Karl Emil van Ingen, der selv er tidligere vinder af Fynsmesterskaberne

Bagerne

  • Jim Heimann, ejer af Baker Boys i Odense
  • Mette Markmann Eriksen, der bl.a. er på Det Danske Bagerlandshold

Tjener

  • Andreas Kobs Laursen, der netop har vundet Årets Tjener og Årets Nordiske Tjener
  • Nicolaj Pasfall, bartender på Bar Visit
  • Kristian Grøndahl, som til dagligt er head sommelier på Falsled Kro
  • Emil Pandrup, der er tidligere vinder af Fynsmesterskaberne
  • Casper Andresen, daglig leder på Fyns eneste Michelinrestaurant Restaurant Aro
  • Allan Jørgensen fra H.J. Hansen Vin

Kokke

  • Kristoffer Madsen fra Restaurant HOS og vinder af Kartoffelprisen 2023
  • Bjarke Jeppesen fra Treetop restauranten og vinder af Årets Kok 2024
  • Christoffer Scharfe fra Michelinrestauranten Restaurant Aro 
  • Umut Sakarya, der med flere restaurantsuccesser bag sig, i dag er kok og madformidler

Ernæringsassistenter

  • Susan Sølvberg Jacobsen, ernæringsassistent og gæstekok i Odense Kommune
  • Ditte Simone Bæk Godtfredsen, ernæringsassistent med professionsbachelor i ernæring og sundhed
  • Anette Lindharth, ernæringsassistent St. Dannesbo