25. oktober 2023

Test dine skills, og få en spændende oplevelse. Du kan deltage i fynsmesterskaberne, hvis du er ansat som bager-, kokke-, ernæringsassistent-, smørrebrød & catering- eller tjenerelev og har tilknytning til Kold. Ses vi?

 

Udtagelse

De indsendte anonyme forslag bedømmes, hvorefter 8 elever fra hvert brancheområde vil blive udtaget til at deltage i konkurrencen onsdag den 25. oktober 2023.

Dommerpanelet består at højt kvalificerede fagfolk, hvis afgørelse er endelig.

Du kan tilmelde dig, hvis du er ansat som bager-, kokke-, ernæringsassistent- eller tjenerelev og har tilknytning til Kold.

Hvornår får du svar?

Alle får svar. Hvis du udtages til Fynsmesterskaberne 2023, får du en bekræftelse på deltagelse i konkurrencen. Du får tilsendt bedømmelseskriterier ved konkurrencen og program for dagen. Der vil være præmier til 1., 2. og 3. pladserne i hver branchekategori. Alle får diplom for deltagelse.

Konkurrence materialet sendes til de udvalgte deltagere fredag den 23. september 2023.

Der forbeholdes ret til aflysning af arrangementet.

Der vil blive tilsendt en råvarer og inventarliste inden konkurrencen. 

 

Program

Som kokkeelev skal du:

  • ud fra en råvarekurv fremstille en hovedret og dessert til 5 kuverter
  • Emnet for hovedretten er gråand. Dette udspecificeres efter deltagerne er udvalgt
  • Der er mulighed for at færdiggøre/stikbords-servere hovedretten for dommerne. Dette er dog ikke et krav
  • Emnet for desserten: at komponerer en dessert der tager udgangspunkt i smagen og teksturen fra den klassiske dessert Rubensteinkage. Du finder den klassiske opskrift i Le patissier moderne – Dessertbogen på s. 53. Desserten består af knuste makroner skænket med rom, hindbær marmelade, romfromage, chokolade glaseret vandbakkelser, flødeskum og knust nougat.
  • Konkurrencetiden er 4 timer

Som tjenerelev er din opgave:

  • at gennemføre en skriftlig prøve (multiplechoice) og komponere en menu ud fra en råvarekurv
  • Derudover skal du igennem følgende discipliner:  tranchering, præsentation af ost og øl, dekantering, blindduftning af spiritus, blindsmagning af 3 vine, mixning af drinks, flambering af crêpes suzettes, samt præsentation og servering af en vin til en given ret. Dette udspecificeres efter deltagerne er udvalgt
  • Konkurrencetiden er fordelt over hele dagen

Som bagerelev skal du fremstille og aflevere*:

  • 6 stk. bæredygtige specialbrød/grovbrød
  • 1 valgfri dessert til 8 personer (mix-produkter er ikke tilladt)
  • Kransekage frit valg af 1. kg. råmasse (kranse XX + sukker + æggehvider)

*I år produceres jeres konkurrenceprodukter i jeres eget bageri og I medbringer derfor jeres produkter til Kold College.
Indleveringstiden på konkurrencedagen er mellem kl. 11.00-12.00 i den store hal over for skolehjemmet. Der vil være mulighed for at benytte et bord til pyntning og finish på produkterne i tidsrummet 10.00-12.00 i lokale D121.

Som ernæringsassistent skal du ud fra en råvarekurv fremstille:

  • En hovedret og dessert 4 personer til målgruppen ældre (65+) Sæson oktober
  • Emnet for hovedretten er And eller gråand.
  • Til biretten skal du komponere en ret, der tager udgangspunkt i en klassisk citronfromage. Obs. Det er din egen fortolkning af retten du skal lave, med udgangspunkt i smag og konsistens
  • Konkurrencetiden er 4 timer

Som deltager i konkurrencen Det Fynske Smørrebrød skal du:

  • fremstille 2 stk. smørrebrød til 4 kuverter, der skal indeholde elementer, som repræsenterer Fyn
  • fremstille 1 stk. lun frokost servering til 4 kuverter. Dette udspecificeres efter deltagerne er udvalgt
  • Konkurrencetiden er ca 4 timer

Alle deltagerne kan medbringe personligt værktøj, samt service, bestik, glas, duge, fade og tallerkener til opsætning og anretning. Almindeligt udstyr forefindes. Reglementeret påklædning uden navn og logo kræves.

Tilmelding

Udfyld tilmeldingsblanketten senest den 18. september 2023. I tilmeldingsblanketten skal du vedhæfte dit bedømmelsesforslag, som skal opfylde nedenstående krav:

  • Hvis du er kokkeelev skal du indsende en opskrift med foto af en hovedret, hvor hovedemnet skal være fjerkræ.
    Opskriften skal være portioneret til 5 kuverter a la carte.
  • Hvis du er tjenerelev skal du indsende en 4-retters sommermenu med forslag til tilhørende vine. Vinvalget skal begrundes skriftligt (ingen vine må overstige 150,- kr. i kostpris ex. moms).
  • Hvis du er bagerelev skal du blot tilmelde dig i linket nedenfor.
  • Hvis du er ernæringsassistent skal du indsende et forslag til en 5 dages menuplan for det varme måltid. – Målgruppe ældre 65+  – Sæson: oktober
  • Hvis du vil deltage i konkurrencen  Det Fynske Smørrebrød skal du indsende en opskrift med foto af et stykke smørrebrød, hvor hovedemnet skal være fjerkræ.

Alle kan deltage i konkurrencen Det Fynske Smørrebrød, uanset uddannelsesretning