Få de bedste forudsætninger for fremtiden

Er du en af dem, der tror, at en STX giver de bedste forudsætninger for fremtiden? Den overbevisning vil vi gerne udfordre.

Som Student med Løn får du det, der også er kendt som en EUX-uddannelse. Det betyder, at du får en gymnasial uddannelse OG en erhvervsuddannelse på samme tid. Og det åbner mange døre for fremtiden.

Du kan vælge at arbejde med og avancere dig inden for det erhverv, du vælger. Eller du kan gå den traditionelle vej med en universitetsuddannelse, men med endnu flere kompetencer i bagagen end dine medstuderende.

Vi kalder ikke uddannelse Student med Løn uden grund. Du bliver nemlig helt klassisk student, men i stedet for SU får du elevløn under din uddannelse.

Er du nysgerrig på, hvilke døre uddannelsen åbner for dig i fremtiden? Så læs med her.

Videregående uddannelse

Tag en videregående uddannelse 

Når du tager uddannelsen Student med Løn, har du fag og niveau til det, der svarer til en 2-årig gymnasial uddannelse. Det betyder, at du kan søge videre på en videregående uddannelse på helt samme vilkår som andre, der har taget en htx, hhx eller stx.

Kigger du inde på Adgangskortet, får du nemt et overblik over, hvilke uddannelser dine niveau af fag giver adgang til. 

Hvis du er i tvivl om, om en universitetsuddannelse er noget for dig i fremtiden, så er Student med Løn en oplagt løsning. Her får du både muligheden for at læse videre, hvis det er det, du vil. Eller du kan komme ud og arbejde med det erhverv, du vælger.

Kombinér din erhvervsuddannelse med en videregående uddannelse

Nu tænker du måske, at der er mile til forskel fra en erhvervsuddannelse til at gå videre med en videregående uddannelse på universitetet. Og det er der på sin vis også. Men faktisk er der mange steder, hvor det giver god mening at kombinere de to.

Inde på Adgangskortet kan du se, hvordan du kan kombinere din erhvervsuddannelse med dine gymnasiale fag. Vælger du for eksempel en EUX inden for landbrug med speciale i planter, har du med basisfagene adgang til 92 videregående uddannelser uden at skulle tage ekstra fag.

Du kan blandt andet dygtiggøre dig som urban landskabsingeniør, miljø- eller procesteknolog med fokus på bæredygtig produktion, laborant, jordbrugsteknolog og meget mere.

Fortsæt karrieren inden for dit erhverv

Når du tager en EUX, kommer du ud med en erhvervsuddannelse på samme niveau som en EUD. Ved EUX-uddannelsen er dine valgfag og grundfag fra EUDen blot skiftet ud med de gymnasiale fag. På EUX får du den samme erhvervsfaglige undervisning som en EUD.

Når du har afsluttet en uddannelse som Student med Løn, kommer du ud med et svendebrev i hånden.