6 uddannelser

Kold er en levende skole, hvor du kommer helt tæt på naturen, dyrene og planterne. Vælg en af vores 6 spændende uddannelser, og nyd godt af vores helt unikke faciliteter. Vi har stalde, gartnerier, ridebane, marker, anlægshal, minizoo med eksotiske dyr og meget mere. Så der er rig mulighed for at lære både teorien og det praktiske, så du får en viden, der virker i virke­ligheden.

Læs mere om hvor og hvordan du tilmelder dig et erhvervsuddannelse her.

Mød eleverne

Vivi, 22 år
Emil, 31 år
Anna, 19 år

Jeg har valgt at blive landmand. Når jeg er færdiguddannet, så vil jeg rigtig gerne arbejde med dyr. Jeg vil have fokus på, at dyrere skal have det godt. Og jeg vil rigtig gerne ændre den opfattelse, at alle dyr har det dårligt, fordi de er i en produktion.

Vivi Kleis Andersen

Landmandselev

Jeg har valgt at blive anlægsgartner, da jeg elsker at arbejde udenfor og bruge min krop. Og så kan jeg rigtig godt lide udfordringen med at lægge fliser og den slags. Der er en del matematik i at få det hele til at passe sammen, og det kræver, at man tænker kreativt, da der jo er flere måder, fliser kan ligge på.

Emil Larsen

Anlægsgartnerelev

Jeg har valgt at blive gartner, da jeg synes, det er enormt spændende, hvad blomster gør for rum og mennesker. Personligt synes jeg, at det er ret terapeutisk at gå og arbejde i alt det grønne. Så det vil jeg gerne give videre til andre. Min drøm er, at jeg måske engang kan åbne en kombineret café og blomsterbutik.

Anna Ellegaard Skytte

Gartnerelev

Gymnasiale fag på EUX

Vælg EUX, hvor du tilfører en række gymnasiale fag til din erhvervsuddannelse. Det betyder, at du både bliver faglært med svendebrev i hånden og student. Og hvis du ønsker det, kan du derfor efteruddanne dig på de danske universiteter.

Kold Kollegiet

På kollegiet giver vi dig rammerne for både at kunne være og lære. Du bor lige ved siden af skolen, kun fire kilometer fra Odense centrum. Vi vil gerne have dig til at føle dig hjemme og godt til rette. Derfor sørger vi for, at kollegiet altid er hyggeligt, fyldt med god karma og masser af fritidsmuligheder. Mere om kollegiet

Vidste du, at vi har en minizoo med eksotiske dyr? Det er her, hvor dyrepasserne lærer at arbejde med fx aber, leguaner, slanger og skildpadder.

Vi har et imponerende udvalg af traktorer. Hvis du ikke allerede har det, så får du typisk traktorkørekort inden for den første uge.

På Kold har vi en lige fordeling af praktisk arbejde og teori. Halvdelen af tiden kommer du altså til at tilbringe med at arbejde praktisk med dit fag – i stalden, væksthuset, tropehuset mv.

Vi tager bæredygtighed alvorligt på Kold. Og det skal være tydeligt for eleverne. Derfor skal de opleve det med egne øjne og hænder i hverdagen gennem projekter og handlinger i undervisningen.

Om Kold

På Kold dyrker 145 kollegaer og ca. 900 årselever hver dag muligheden for at få det bedste ud af dém, de er. Vi udbyder i alt 12 erhvervsuddannelser og næsten alle som EUX med adgangsret til videregående uddannelser. Derudover har vi fem studieretninger på Kold Tekniske Gymnasium – HTX, samt vores 10. klasse med fokus på klima.