Introduktion til dyrepasser uddannelsen

Vil du opleve vores dyrepasser uddannelse?

Kontakt os

Brænder du for at passe og pleje dyr? Som dyrepasser handler dit arbejde grundlæggende om at imødekomme dyrenes naturlige behov og få dem til at trives i stalde og anlæg.

På dyrepasser uddannelsen får du en grundlæggende viden om professionel pleje, pasning og avl. Du bliver fortrolig med mange forskellige dyrearter og lærer deres adfærd at kende, så du kan se, hvis dyrene ikke trives eller er blevet syge.

Du bliver dyrepasser med et af fire specialer – dyr i zoologiske anlæg, forsøgsdyr, dyrehandel eller heste.

Du kan også læse mere om hvordan, du tilmelder dig uddannelsen som dyrepasser her.

Mød eleverne på dyrepasser uddannelsen

Marie, 17 år
Jonathan, 16 år
Nadja

Lige siden jeg fik mit første kæledyr, har jeg været fascineret af dyr – og af at passe på dem. Noget af det mest spændende er, når dyrene får unger og følge udviklingen, når dyrene vokser op.

- Marie Madsen

Marie Madsen

Dyrepasserelev

Jeg har altid gerne ville være dyrepasser. Og det jeg allerbedst kan lide er nok at træne dyrene, hvor man føler, at man får en lidt tættere kontakt. Min drøm er at komme ud i en zoo og få lov at arbejde med større dyr – helst rovdyr.

Jonathan Olesen

Dyrepasserelev

Jeg var i oplæring som dyrepasser i en zoologisk have i Spanien. Det var altid særligt spændende at besøge løverne og prøve at sluse rovdyrene ud og ind af staldene. Hele turen har gjort mig mere selvstændig, og jeg har fået masser af erfaring med pasning af dyr.

Nadja Hacke

Dyrepasserelev

Fakta

9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i dansk og matematik

Frist for ansøgning til kvoteoptag er d. 15. november

Læreplads med løn

Inden du kan starte på hovedforløbet, skal du finde en læreplads i en godkendt oplæringsvirksomhed. Det er dit eget ansvar at finde en virksomhed, som vil indgå en skriftlig uddannelsesaftale. Men vores uddannelsesvejledere vil selvfølgelig gerne hjælpe dig.

Oplæring i udlandet
Du kan også tage dele af din uddannelse i udlandet. Vores uddannelsesvejledere rådgiver gerne i forhold til fx økonomiske støttemuligheder, eller hvordan du bedst skaber kontakt til virksomheder i udlandet.

Du kan også tage dele af din uddannelse i udlandet. Vores uddannelsesvejledere hjælper dig gerne på vej. De kan fx vejlede dig i økonomiske støttemuligheder, eller give gode råde til, hvordan du bedst skaber kontakt til virksomheder i udlandet.

Skoleoplæring på Kold
Skoleoplæring er ikke en mulighed.

Ja (Hvis du opfylder overgangskravene)

Grundforløb 1 opstarter i begyndelse af august

Grundforløb 2 opstarter i januar

Din hverdag på dyrepasser uddannelsen

På vores dyrepasser uddannelse kommer du til at arbejde med pattedyr, krybdyr, insekter, fisk og fugle. Det foregår i vores tropehus, stalde og udendørs anlæg. Alt det, vi gennemgår i undervisningen, tager udgangspunkt i dit praktiske arbejde med dyrene. Du vil derfor blandt andet komme til at lave din egen pasningsvejledning fra bunden, når vi arbejder med pasning.

 

Dyrepasser uddannelsens 4 retninger

Dit job som dyrepasser er utroligt forskelligt alt efter hvilken af de 4 retninger, du vælger. Som forsøgsdyrepasser arbejder du i et lægevidenskabeligt miljø på et laboratorie, hvor du er iført heldragt, hårnet og maske. Her er målet med dit arbejde at helbrede mennesker.

Som dyrepasser eller dyrepasserassistent i en zoologisk have har du en helt anden tilgang til dyrene og til havens gæster. Her skal du formidle og underholde. Særligt som dyrepasser i zoo og på et hestestutteri kan du forvente, at dit arbejde bliver fysisk hårdt.

Fasinationen

De fleste bliver betaget af dyrepasserens arbejde, når de møder ham eller hende i zoo. Her er dyrepasseren med til at bevare dyrebestanden. Og grunden til, at vi har zoologiske haver er, at vi her har mulighed for at lære de dyr at kende, vi normalt ville rejse ud for at opleve. Den bevidsthed vi får om, at disse dyr findes, er med til at gøre, at vi passer bedre på naturen.

EUX

Gymnasiale fag på EUX

Som dyrepasser med en EUX tilfører du en række gymnasiale fag til din dyrepasser uddannelse. Det betyder, at du både bliver faglært med svendebrev i hånden og student. Herefter kan du videreuddanne dig på de danske universiteter til fx dyrelæge eller jordbrugsteknolog.

Vælg din situation

Dyrepasser uddannelsen - opbygning (EUD)

Her får du et vejledende eksempel på, hvordan din erhvervsuddannelse kan se ud. På dyrepasser uddannelsen kommer du til at veksle mellem skole og oplæring. Vil du vide mere, så kontakt vores vejleder. Det er i øjeblikket ikke muligt at tage hoved forløbet til dyrepasser på Kold.

0 år og 0 mdr.

Grundforløb
Hovedforløb
Grundforløb Læretid i virksomhed Skole Svendeprøve

Grundforløb 1 (GF1)

Varighed: 20 uger

Grundforløb 1 er et introduktionsforløb, hvor du ikke vælger uddannelse, men du skal vælge hovedområde. Desuden skal du bestemme, om du vil tage din uddannelse som EUX.

FAQ

Dyrepasseruddannelsen findes i 6 storbyer i Danmark, hvor du har mulighed for at tage uddannelsen.

Dyrepasser er ikke en videregående uddannelse, men er derimod en erhvervsuddannelse. Du har dog mulighed for at læse videre på en videregående uddannelse efter din erhvervsuddannelse.

Der er rigtig mange ansøgere til dyrepasseruddannelsen, hvor der igennem uddannelsen vil være en oplæringsperiode. Her er det dog svært at finde en plads, hvilke er udfordringen for de studerende.