Tilmeld dig en erhvervsuddannelse

Har du en drøm om at blive optaget på Kold College på en af vores spændende erhvervsuddannelser? Så kan du tilmelde dig den eller de uddannelser, du gerne vil starte på, inde på optagelse.dk. Det er her, du søger ind på alle typer uddannelser i Danmark.

Læs videre her for at blive klogere på, hvordan du tilmelder dig, og hvilke erhvervsuddannelser du kan finde her hos Kold College.

Prøv Kold College Mad og Oplevelser

Er du i tvivl om, hvilken erhvervsuddannelse der passer bedst til dig? Så tag et kig på Kold College Mad og Oplevelser linjen, hvor vi har flere forskellige uddannelser.

Vil du gerne kræse om folks smagsløg, og brænder du for madlavning? Så kan du fx blive kok, konditor, bager, mejerist eller arbejde med smørrebrød og catering.

Brænder du for de gode oplevelser ude blandt kunderne, kan du blive tjener eller ernæringsassistent. Begge uddannelser er med til at vejlede folk til det bedste valg for præcis deres situation.

LÆS MERE OM MAD & OPLEVELSER

Sådan foregår tilmelding til erhvervsuddannelser

Når du kommer ind på optagelse.dk skal du bruge dit logge ind på Unilogin, hvis du går i 9. eller 10. klasse. Er du over 25 år gammel, kan du tilmelde dig samme sted, men skal bruge MitID eller NemID.

  • Log ind og find den uddannelse, du eller dit barn ønsker at søge ind på.
  • Start din ansøgning, og vedhæft din eller dit barns studievalgsportefolio.
  • Afslut din ansøgning inden fristen den 1. marts. Du kan ansøge fra 2. februar.
  • I juni får du dine sidste standpunktskarakterer, og både dem og dine eksamener er med til at bedømme, om du kan blive optaget.
  • Opfylder du ikke kravene til optagelse, kan du tale med en vejleder om andre optagelsesmuligheder.

Er du over 25 år gammel, eller er det over 1 år siden, at du afsluttede 9. eller 10. klasse, gælder der andre regler. Dem kan du også se inde på optagelse.dk.

Vil du gerne have fingrene i mulden?

Er du fan af frisk luft, naturen, eller elsker du dyr, er Jordbrug og Natur vejen for dig at gå. Uanset om det er dyr, haver, skove eller golfbaner, du gerne vil lære at passe, har vi en uddannelse, der passer til dig.

Hos Kold College kan du fx blive anlægsgartner, greenkeeper eller gartner, hvis du gerne vil lære at passe planter. Du kan også lære at tegne og skitsere fx haver og terrasser eller golfbaner.

Vil du gerne være med til at passe på økosystemet, og elsker du at være ude i skoven, kan du blive skov- og naturtekniker.

Er det dyrene, du brænder for, kan du uddanne dig til enten landmand eller dyrepasser.

FÅ MERE AT VIDE LIGE HER

Få svar på dine spørgsmål

En erhvervsuddannelse har meget fokus på praksis og ikke så meget på skoleundervisning. Du gennemgår et grundforløb og får andre forløb på skolen i løbet af uddannelsen. Størstedelen af tiden er du dog ude i oplæring ved den læreplads, du selv skal finde.
Ved nogle uddannelser kan man godt gennemføre den på skolen, men vi anbefaler til hver en tid en læreplads.

En erhvervsuddannelse kræver ikke en gymnasial uddannelse. Du kan tage den direkte efter 9. eller 10. klasse.

Du søger ind på en erhvervsuddannelse via ungdomsuddannelser på optagelse.dk. Her skal du lave en ansøgning til den skole og uddannelse, du gerne vil ind på.

For at blive optaget skal du leve op til adgangskravene. Ved tilmeldingen til en erhvervsuddannelse har du typisk ikke dine sidste standpunktskarakterer eller eksamenskarakterer. Når du får dem, ved du med sikkerhed, om du lever op til kravene. Du skal dog søge ind, inden du afslutter 9. eller 10. klasse, hvis du vil starte direkte efter.

Du skal søge ind på uddannelse, så snart du ved, hvilken du gerne vil tilmelde dig. Du kan godt tilmelde dig flere uddannelser på én gang i prioriteret rækkefølge.

Der er åbnet op for tilmelding til erhvervsuddannelser fra 2. februar til 1. marts.

Den sidste frist for at søge uddannelse på en erhvervsskole er den 1. marts. Der åbnes op for ansøgninger den 2. februar.

Når du ikke at søge ind på din ønskede uddannelse inden fristen, kan du kontakte en vejleder for at se, om du har andre muligheder. I nogle tilfælde kan det godt lade sig gøre, men det kommer an på flere forskellige ting. Netop derfor skal du kontakte en vejleder.