Økonomisk støtte til din uddannelse

Har du en drøm om at komme til udlandet? Eller måske videreuddanne dig og blive endnu dygtigere til dit fag?

Her på siden finder du forskellige muligheder for at søge om legater og fonde til din uddannelse eller fremtid. Nogle legater og fonde er henvendt specifikt til et erhverv. Find den, der passer til dig herunder.

Kold_08_Mejerist_07-min

Til mejeristen

Metha Lunds Mindefond

Om legatet

Legatet tildeles danske mejerister, mejeriteknikere og mejeriingenører. Herunder også studerende, der har bestået mejeripraktisk og valgt mejeriuddannelsen på Københavns Universitet. Her kan man få støtte til videreuddannelse i Danmark eller andre velansete mejerilande, til forberedelseskurser og andet.

Legatet kan også uddeles som støtte til studierejser i udlandet, hvis formålet med rejsen lever op til legatets formål.

Kravet for at få tildelt legatet er, at modtageren er forpligtet til at udforme en fyldestgørende rapport til bestyrelsen senest 3 måneder efter afslutning af det, legatet har bidraget til.

Vedtægter

Læs vedtægter for Metha Lunds Mindefond her

2_511x339_acf_cropped

Til gartnere

E. Bøg Madens legat

Om legatet

Legatet fra E. Bøg Madsens fond gives til unge gartnere, der ønsker at kombinere sin uddannelse med et ophold i udlandet. Du behøver ikke være i gang med en uddannelse som gartner, men have en interesse for erhvervet og ønske om at begynde på uddannelsen.

Dit ophold i udlandet skal vare mindst 2-3 måneder og beløbet dækker din rejse og ophold. Du bestemmer selv, hvilket beløb du søger.

Læs om Anes ophold som gartner i Canada

 

tjener1_511x339_acf_cropped

Til hotel- og restaurationsbranchen

Fyens Amts Legatfond

Om legatet

Legatet fra Fyens Amts Legatfond gives til faguddannede inden for hotel- og restaurationsbranchen. Legatet støtter op om videreuddannelse i ind- og udland gennem studieophold eller ophold med fokus på oplæring.

Hvert år uddeler legatfonden 3-4 legater samt et ekstra legat til yderligere én tjener- og kokkeelev, der har opnået det højeste resultat i uddannelsesåret samt én, der har udmærket sig på en eller anden vis.

Tips & andre legater

Er du i tvivl om, hvordan du skal søge om et legat? Og kunne ud godt bruge et par tips og tricks til at komme i gang med søgningen?

Fundraisings hjemmeside kan du finde hjælp til de spørgsmål, du måtte have om legatsøgning. Her finder du artikler med legater, guide til hvordan du søger, råd om selve ansøgningen og meget mere.

Læs mere