Branchedagen

Den 25. oktober 2023 inviterede vi branchen, elever og forældre til et brag af en Branchedag på Kold. For ikke nok med at dagen er en oplagt mulighed for virksomheder til at mingle med andre fra branchen, så var det også denne dag, at det traditionsrige Fynsmesterskab blev afholdt.

Her konkurrerede elever fra uddannelserne på Kold i deres respektive fagområder. Der var rift om pladserne i konkurrencen, hvor kun 8 fra hvert brancheområde blev udvalgt til at deltage, når der skulle dystes om at være den bedste indenfor sit fag. Her kan du se, hvordan det gik.

Vi glæder os til at se jer til næste års Branchedag den 15. maj 2024!

 

 

_DSF4338

Fynsmesterskaberne 2023 for Bagerelever

Fynsmester 2023 – Line Knudsen, Kvickly Svendborg Storcenter

2. plads – Victoria Klavina Hansen, Pompei i Ribe

3. plads – Ina Hindsberg, Nymanns Bageri og Conditori Aabenraa

_DSF4385

Fynsmesterskaberne 2023 for Ernæringsassistentelever

Fynsmester 2023 – Lina Maya Madsen, Interacoustics

2. plads – Ida With Sørensen, OUH

3. plads – Frederik Grud Agerbæk Madsen, OUH

_DSF4431

Fynsmesterskaberne 2023 for Tjenerelever

Fynsmester 2023 – Frederik Kjær Hansen, Nyborg Strand

2. plads – Kristian Hansen, Nyborg Strand

3. plads – Katrine Matzon Pedersen, Rudolf Mathis

_DSF4473

Fynsmesterskaberne 2023 Det Fynske Smørrebrød

Fynsmester 2023 – Sofie Olesen, Comwell Kongebrogaarden

2. plads – Cecilie Gade, Comwell Kongebrogaarden

3. plads – Oliver Thougaard, Restaurant Fynboen

_DSF4515

Fynsmesterskaberne 2023 for Kokkeelever

Fynsmester 2023 – Magnus lund Hansen, TreeTop Vejle

2. plads – Victor Labarca Madsen, Kok & Vin Odense

3. plads – Andreas Revsbech Andersen, Sortebro Kro Odense

En dag med branchen i fokus

Branchedagen er i høj grad også en oplagt mulighed for branchefæller til at få en snak om, hvad der rører sig og samtidig skabe nye relationer. Og branchen var rigt repræsenteret med gæster fra vores samarbejdspartnere, virksomheder, køkkenchefer fra restaurationsbranchen m.m.

Dagen var ikke blevet så stor en succes uden vores sponsorer. Team Gastronomi har, sammen med vores øvrige sponsorer, været med til at støtte op om Branchedagen og Fynsmesterskaberne og på den måde været med til at hylde branchen. Vi er meget glade for støtten, der har været med til at gøre dagen fantastisk. Tak for det!

Workshop Skills og lækre smagsprøver

Til Branchedagen var grundskoleelever fra Odense kommune mødt talstærkt op for dels at opleve, men også deltage i de mange forskellige workshops. Her kunne de møde og opleve de forskellige uddannelser, som Kold huser. 

Der var bl.a. hugning af isskulptur, mad over bål, isfremstilling, mix af mocktails, VR-briller som gav en snert af livet som tjener i en restaurant mm. Sidst på dagen kårede vi vinderen af Workshop Skills 2023. Vinderen blev Caroline fra 7. B på Rasmus Rask-Skolen. Udover præmien til Caroline vandt hele klassen et flødebollekursus.

Spændende talks om relevante emner

Det var ikke kun Fynsmesterskaberne, der vakte spænding på dagen. Lokale producenter gav smagsprøver på deres fantastiske produkter og delte ud af deres faglige viden. Også Umut kiggede forbi til en talk, der var fuldt besat af nysgerrige publikummer. Her delte den ærlige og ubestridte kartoffelambassadør ud af fortællinger om sin karrierevej i branchen.

Derudover havde OUH og Mette Dahlgaard en talk om OUH og klimavenlig produktion og drift. En spændende og tankevækkende talk som især alle ernæringsassistenterne og deres branche var optaget af. OUH havde medbragt smagsprøver i form af søde, klimavenlige kager fra deres produktion.