Vi hjælper dig

På Kold vil vi meget gerne hjælpe dig, så du får mest muligt ud af din uddannelse. Kontakt en vejleder, hvis du har det svært personligt eller fagligt, i stedet for at stå med udfordringen alene.

Specialpædagogisk støtte

Hvis du har svært ved at læse, har du mulighed for at få ekstra hjælp, så du kan gennemføre din uddannelse. Vi kan både hjælpe dig med at ansøge om redskaber, hvis du eksempelvis er ordblind, eller give dig en ekstra læsevejleder, hvis det kan bringe dig videre. Se videoen herunder.

 

Læs også mere via linket: SPS på ungdomsuddannelser

Personlig hjælp

Er du trist, bekymret, angst – eller spekulerer du over noget? Er det ved at tage overhånd i dine tanker, så du har svært ved at komme i skole? Skolens studievejledere kan hjælpe dig videre og finde den hjælp, som du har brug for.

Find studievejleder

Ekstra støttetimer

Hvis du har udfordringer som fx en diagnose eller lignende, så skal det ikke være være en hindring for at gå i skole. Vi kan søge om studiestøttetimer, eller hjælpe dig med at skabe overblik og struktur over lektier, skoledagen og afleveringer. Du er velkommen til at kontakte den relevante studievejleder og aftale nærmere.

Find studievejleder

Læsevejledning

Har du problemer med at læse- og skrive? Det er ingen hindring for at få en uddannelse. Læsevejledning på Kold foregår i mindre grupper eller individuelt. Læsevejlederne kan bl.a. hjælpe dig med:

  • At øge din læsehastighed og læseforståelse
  • Strategier til læsning af fagbøger
  • At afhjælpe skrivevanskeligheder
  • At strukturere større skriftlige opgaver
  • At teste din læsehastighed og læseforståelse
  • Undervisning i anvendelse af IT som hjælpemiddel

Der er læsevejledere til rådighed for alle skolens elever

Book tid ved en læsevejleder her. 

 

Vil du tage en læsetest?

Skal du starte på grundforløb 2, og er du i tvivl, om du vil få udfordringer med læsning? Tag læsetesten for GF2.