Skal du starte på grundforløb 2, og er du i tvivl om du vil få udfordringer med læsning? Testen her kan give dig en bedre fornemmelse af, hvor godt du læser.

Måske har du tidligere oplevet, at tekster kan være svære at læse?
Måske er det lang tid siden du sidst har gået i skole?
Måske vil du bare gerne have en helt uformel vurdering af dine læsefærdigheder?

Du kan tage testen her: http://selvtest.nu/

Testen tager 10 minutter og du skal ikke skrive dit navn eller andre personlige oplysninger nogen steder. Du kan tage den på alle computere og på tablets. Den kræver, at du kan klikke med musen for at svare undervejs. Du skal ikke bruge noget tastatur til testen. OBS: Hvis du tager testen på en smartphone, er det ikke sikkert, at resultatet er pålideligt.

Testen placerer dig i enten grøn, gul eller rød kategori, men fortæller ikke noget om årsagerne til et godt eller dårligt resultat. Den fortæller heller ikke, hvilket tilbud om undervisning du evt. kunne have glæde af. Begge dele kræver en professionel undersøgelse, hvilket vi gerne vil hjælpe dig med, så du kan få den bedst mulige start på din uddannelse.

Når du har taget testen, kan du udskrive resultatet, gemme det eller maile det til dig selv eller andre. Viser testen at du kan have udfordringer med din læsning, så kontakt skolens kontor hurtigst muligt.

Mejeri: Marianne Broe, broe@koldcollege.dk
Jordbrug & Natur: Camilla Engdal Larsen, cela@koldcollege.dk
Mad & Oplevelser: Betina Kladov Overby, beov@koldcollege.dk

Selvtest af læsning er udviklet af Center for Læseforskning ved Københavns Universitet.