Introduktion til Skov- og naturtekniker uddannelsen

Bliv skov- og naturtekniker

Kontakt os

På skov- og Naturtekniker uddannelsen lærer du at tage hånd om det praktiske arbejde – til gavn for hele økosystemet. Du trimmer og passer skoven, så mennesker kan få en god oplevelse af at komme her. Men du fælder også træer, som du måler op og skærer i stykker. Du former og høster juletræer, og du vedligeholder skovens veje og grøfter.

Som Skov- og Naturtekniker brænder du for skoven og livet i den. Du er klar til at tage fat, elsker at være i det fri hele året og holder af lydene, duftene og mulighederne i naturen.

Læs mere om hvordan du tilmelder dig uddannelsen her.

Din hverdag på skov og naturtekniker uddannelsen

Hos os er et undervisningssted ikke bare en række stole. Det kan lige så godt være en skov, en mark, et væksthus eller en stald. På naturuddannelsen har vi alt det udstyr, der er nødvendigt i skoven – og en bus, som kan bringe os ud i omegnens skove, hvor meget af undervisningen foregår. Undervejs vil du naturligvis også tage et traktorkørekort.

Hvad lærer du på Skov- og naturtekniker uddannelsen

På Skov- og naturtekniker uddannelsen lærer at plante, passe og pleje træer. Og du lærer at planlægge arbejdet og vedligeholde motorsaven og dine andre redskaber, så du kan fælde træer på en sikker måde. Med viden om biologi, økologi, miljø og naturnær skovdyrkning får du forståelse for skovens følsomme økosystem.

Fakta

Du kan ansøge Kold College om optagelse på en af skolens kvotepladser. Ved at trykke på den grønne knap i højre hjørne, kommer du direkte ind på optagelse.dk, hvor du søger om optagelse på uddannelsen. Når du har søgt om optagelse på optagelse.dk får Kold College besked, og du får herefter tilsendt et ansøgningsskema og information om mødedag og tid på skolen. Når du kommer til samtalen på skolen, tager du din ansøgning med. Har du udfordringer med at skrive eller læse, kan du blot tage ansøgningsskemaet med, så hjælper vi dig med at udfylde den, under samtalen.
Alle ansøgerne vil få besked om deres optagelse på en kvoteplads senest 4 uger inden skolestart på det kommende GF2 hold.

9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i Dansk og Matematik.

Frist for ansøgning til kvoteoptag 15. november

Læreplads med løn

Inden du kan starte på hovedforløbet, skal du finde en læreplads i en godkendt oplæringsvirksomhed. Det er dit eget ansvar at finde en virksomhed, som vil indgå en skriftlig uddannelsesaftale. Men vores uddannelsesvejledere vil selvfølgelig gerne hjælpe dig.

Oplæring i udlandet
Du kan også tage dele af din uddannelse i udlandet. Vores uddannelsesvejledere rådgiver gerne i forhold til fx økonomiske støttemuligheder, eller hvordan du bedst skaber kontakt til virksomheder i udlandet.

Du kan også tage dele af din uddannelse i udlandet. Vores uddannelsesvejledere hjælper dig gerne på vej. De kan fx vejlede dig i økonomiske støttemuligheder, eller give gode råde til, hvordan du bedst skaber kontakt til virksomheder i udlandet.

Skoleoplæring på Kold
Ja.

Ja (Hvis du opfylder overgangskravene)

Grundforløb 1 opstarter i begyndelse af august

Grundforløb 2 opstarter i januar