Introduktion til Tjeneruddannelsen

Vil du opleve skolen?

Kontakt os

Er du nysgerrig af natur? Er du vild med at være omgivet af glade og feststemte mennesker? Brænder du for sjove arbejdsdage, hvor ikke 2 dage er ens? Så er tjeneruddannelsen den rette hylde for dig!

Tiden sammen med gæsterne i restauranten er det sjove! Det er her, du skal vise, at du er hurtig på aftrækkeren og omstillingsparat. Som tjener er det altid dig, der møder gæsternes umiddelbare respons. Det er dig, der ser og hører, om deres oplevelse er ud over det sædvanlige. Om service er i top.

 

Mød eleverne

Nico, 24 år
Cecilie, 23 år

Som tjener kan jeg rigtig godt lide at arbejde med drikkevarer som øl og vin. Man kan løfte måltidet til et helt andet niveau med de rigtige drikkevarer. Og man kan også være uheldigt at servere noget, som er rigtig skidt til maden. Dét synes jeg er spændende.

Nico Dreier Petersen

Tjenerelev

Jeg elsker gæstekontakt. Det her med at nå at skabe en kontakt til gæsterne. Man skal på kort tid aflæse dem, når de kommer ind af døren – og prøve at finde ud af, hvordan kan man bedst muligt kan give dem en god aften.

Cecilie Josephine Brandt

Tjenerelev

Fakta

9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i Dansk og Matematik.

Ja (Hvis du opfylder overgangskravene)

Læreplads med løn

Inden du kan starte på hovedforløbet, skal du finde en læreplads i en godkendt oplæringsvirksomhed. Det er dit eget ansvar at finde en virksomhed, som vil indgå en skriftlig uddannelsesaftale. Men vores uddannelsesvejledere vil selvfølgelig gerne hjælpe dig.

Oplæring i udlandet
Du kan også tage dele af din uddannelse i udlandet. Vores uddannelsesvejledere rådgiver gerne i forhold til fx økonomiske støttemuligheder, eller hvordan du bedst skaber kontakt til virksomheder i udlandet.

Du kan også tage dele af din uddannelse i udlandet. Vores uddannelsesvejledere hjælper dig gerne på vej. De kan fx vejlede dig i økonomiske støttemuligheder, eller give gode råde til, hvordan du bedst skaber kontakt til virksomheder i udlandet.

Skoleoplæring på Kold
Skoleoplæring er ikke en mulighed.

Grundforløb 1 opstarter i begyndelse af august

Grundforløb 2 opstarter i begyndelse af januar og august

Din hverdag på skolen

På tjeneruddannelsen vil du opleve en afvekslende hverdag, hvor du har en masse praktiske discipliner, du skal igennem. Du skal fx lære at dække et præsentabelt bord, flambere, skære kød i skiver og mikse drinks. Vi gennemgår de forskellige vinområder, imens vi ser film og smager på vine derfra. Og vi taler om, hvordan man brygger øl og fremstiller spiritus, imens vi smager – stadig med film som en del af undervisningen, da vi oplever, at mange elever lærer bedst via et visuelt medie.

Hvad kan jeg blive med tjeneruddannelsen

Du kan tjener på blandt andet: hoteller, caféer, bistroer og restauranter. Din fornemmeste opgave er at give dine gæster en god oplevelse. At du er glad, hygger om dem og får dem til at le, er en vigtig del af dét at kunne yde en høj grad af service, hvor du trækker stolen ud med et smil og guider dem til at træffe de valg, der passer unikt til dem. Din hverdag ser som udgangspunkt travl ud. Alt efter hvilket sted, du er ansat, kan du opleve at have meget skiftende arbejdstider – eksempelvis på hoteller, hvor alle måltider serveres. Arbejder du på en restaurant, som kun har aftenservering, er dine arbejdstider mere faste.

Du kan læse mere om hvor og hvordan du tilmelder dig her.

Tjener på job

Din fornemmeste opgave er at give dine gæster en god oplevelse. At du er glad, hygger om dem og får dem til at le, er en vigtig del af dét at kunne yde en høj grad af service, hvor du trækker stolen ud med et smil og guider dem til at træffe de valg, der passer unikt til dem. Din hverdag ser som udgangspunkt travl ud. Alt efter hvilket sted, du er ansat, kan du opleve at have meget skiftende arbejdstider – eksempelvis på hoteller, hvor alle måltider serveres. Arbejder du på en restaurant, som kun har aftenservering, er dine arbejdstider mere faste.

 

 

Du kan blive ved...

Som tjener bliver du aldrig færdigudlært. Du kan altid lære mere. Hvert år kommer der nye vine, nye vinlande og nye trends til. Pludselig er du nødt til at vide alt om rom eller gin. Og det samme gør sig gældende for maden. Den udvikler sig også. Kokkene laver hele tiden nye retter, som du skal sætte dig ind i.
Bliv tjener og gå en spændende fremtid i møde.

EUX

Gymnasiale fag på EUX

Som tjener med en EUX tilfører du en række gymnasiale fag til din tjeneruddannelse. Det betyder, at du både bliver faglært med svendebrev i hånden og student. Det betyder, at du kan efteruddanne dig på de danske universiteter, eksempelvis til procesteknolog og derefter til ingeniør i fødevarer eller i mejeri, hvis du har lyst til det?

Vælg din situation

Tjeneruddannelsens opbygning (EUD)

Her får du et vejledende eksempel på, hvordan din erhvervsuddannelse kan se ud. På uddannelsen kommer du til at veksle mellem skole og oplæring. Vil du vide mere, så kontakt vores vejleder.

0 år og 0 mdr.

Grundforløb
Hovedforløb
Grundforløb Læretid i virksomhed Skole Svendeprøve

Grundforløb 1 (GF1)

Varighed: 20 uger

Grundforløb 1 er et introduktionsforløb, hvor du ikke vælger uddannelse, men du skal vælge hovedområde. Desuden skal du bestemme, om du vil tage din uddannelse som EUX.