Introduktion

Vil du opleve skolen?

Kontakt os

Er du vild med at nørde med de processer, det kræver, at bage lækre kager? At bage bunde, lave cremer og mousser, inkorporere smage og skabe et unikt udtryk med kagerne? Så er uddannelsen som konditor lige noget for dig.

På uddannelsen lærer du at lave alle salgs kager som wienerbrød, flødekager, isanretninger, lagkager, kransekager, konfekt og en lang række dekorativt pynt. Og fordi det hele skal se så lækkert ud som muligt, er det vigtigt, at du har en god sans for detaljen og en rolig hånd.

Læs mere om hvordan du tilmelder dig konditor uddannelsen her.

Simone, 22 år
Bianca, 30 år

Jeg har valgt at blive konditor, fordi jeg elsker at bage kager, og endnu mere elsker jeg at pynte dem. Det er jo det visuelle udtryk, der giver folk lyst til at spise dem. Det bedste er, når folk siger, at kagen er et kunstværk, som de næsten ikke kan nænne at spise.

Simone Clausen

Konditorelev

Jeg er nået den alder, hvor jeg ikke er i tvivl om, hvad jeg vil. Jeg har prøvet en hel del forskelligt og har masser af arbejdserfaring, men jeg har egentlig altid haft drømmen om at blive konditor. Nu kom tidspunktet i mit liv til at forfølge den drøm.

Bianca Johnsøn

Konditorelev

Fakta

9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i Dansk og Matematik.

Ja (Hvis du opfylder overgangskravene)

Læreplads med løn

Inden du kan starte på hovedforløbet, skal du finde en læreplads i en godkendt oplæringsvirksomhed. Det er dit eget ansvar at finde en virksomhed, som vil indgå en skriftlig uddannelsesaftale. Men vores uddannelsesvejledere vil selvfølgelig gerne hjælpe dig.

Oplæring i udlandet
Du kan også tage dele af din uddannelse i udlandet. Vores uddannelsesvejledere rådgiver gerne i forhold til fx økonomiske støttemuligheder, eller hvordan du bedst skaber kontakt til virksomheder i udlandet.

Du kan også tage dele af din uddannelse i udlandet. Vores uddannelsesvejledere hjælper dig gerne på vej. De kan fx vejlede dig i økonomiske støttemuligheder, eller give gode råde til, hvordan du bedst skaber kontakt til virksomheder i udlandet.

Skoleoplæring på Kold
Skoleoplæring er ikke en mulighed.

Grundforløb 1 opstarter i begyndelse af august

Grundforløb 2 opstarter i begyndelse af januar og august

Din hverdag på skolen

På uddannelsen får du en grundig introduktion til det søde køkken, metoderne og køkkenet som arbejdsplads. Du lærer, at beregne mængder og overskue opskrifter og processer. Desuden får du en stor indsigt i råvarer og i hvordan, de arbejder sammen.

Du lærer også alt om piskede masser, rullede deje og om, hvordan du laver søde marcipankatte i chokoladekurve og store mængder napoleonshatte og fastelavnsboller. Og så lærer du om salg og service i praksis, så din afsætning bliver lige så lækker som dine produkter.

Et kreativt arbejde

Som konditor arbejder du blandt andet med små ting i chokolade, karamel og marcipan – og med de kager, du møder i bagerierne. I dit arbejde er du nødt til at være både kreativ, men også tålmodig når du eksempelvis bruger mange timer på at lave chokoladesnirkler til at pynte med.

Projekt 18-års fødselsdag

En af de spændende ting, du blandt andet kan komme til at planlægge og udføre på skolen, er projektet ”Arranger din egen 18-års fødselsdag”. Det kan også være, du skal stå for en del af en lille fødevaremesse, hvor du og hele klassen skal vise verden jeres nye evner.

EUX

Gymnasiale fag på EUX

Vælger du konditor med EUX, tilfører du en række gymnasiale fag til din konditoruddannelse. Det betyder, at du kan du søge optagelse på erhvervsakademiuddannelserne procesteknolog og serviceøkonom. Du kan desuden søge ind på professionsbacheloruddannelsen ernæring og sundhed.

Vælg din situation

Uddannelsens opbygning (EUD)

Her får du et vejledende eksempel på, hvordan din erhvervsuddannelse kan se ud. På uddannelsen kommer du til at veksle mellem skole og oplæring. Vil du vide mere, så kontakt vores vejleder.

0 år og 0 mdr.

Grundforløb
Hovedforløb
Grundforløb Læretid i virksomhed Skole Svendeprøve

Grundforløb 1 (GF1)

Varighed: 20 uger

Grundforløb 1 er et introduktionsforløb, hvor du ikke vælger uddannelse, men du skal vælge hovedområde. Desuden skal du bestemme, om du vil tage din uddannelse som EUX.