Holdstart:

02/09 2024

Varighed:

9 dage

Pris:

14.000,00 DKK

Bliv Ølsommelier

Øl er ikke længere bare øl, men der findes et stort udvalg af specialøl, som hver især har deres udtryk og smag. Det kan være en udfordring for personalet, som skal sælge og anbefale øl til kunderne.

 

Beskrivelse

Ølsommelier-uddannelse

Øl har en stigende popularitet. I 2014 blev den første restaurant, der kun serverer øl til maden, tildelt 1 af de berømte stjerner i Guide Michelin.

Øl er ikke længere bare øl, men der findes et stort udvalg af specialøl, som hver især har deres udtryk og smag. Det kan være en udfordring for personalet, som skal sælge og anbefale øl til kunderne. Derfor er der også et stigende behov for, at personalet har et kvalificeret kendskab til øl. På samme måde som en vinsommelier har stor viden om vin. Det er imidlertid ikke kun de professionelle, som har en øget interesse for den gyldne bryg. Der er også en stor skare af øl-entusiaster, som arbejder seriøst med temaet øl og mad, og som efterspørger mere viden. Det er på den baggrund, at Ølsommelieruddannelsen er udviklet og tilrettelagt.

På ølsommelieruddannelsen bliver du ført gennem alle øllets processer og du får en god og grundlæggende viden om hvordan brygningen foregår både teoretisk og praktisk. Dine smagsløg udfordres med blindsmagninger og din kreativitet stilles på prøve med bl.a. udvikling af øl-cocktails. Vi har under hele uddannelsen fokus på øllets samspil med gastronomien, og hvordan du får øllet ind i virksomheden på lige fod med vinene.

Vi skal naturligvis ikke kun koncentrere os om det gode danske øl. Du drages ind i øllets verdenshistorie og de mange øl-traditioner der eksisterer. Vi arbejder med øllet gennem teori og smagninger og interesserer os for, hvor øl kan indgå i maden og hvad mad og øllets mange facetter kan skabe i sammenspil.

Fakta

Såfremt virksomheden betaler ind til Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Kompetenceudviklingsfond kan søges et tilskud på 140 kr. i timen, hvilket i alt betyder 9.324, kr. for hele uddannelsen.

 

Modul 1 – 2. – 3. september 2024

  • Introduktion til uddannelsen
  • Øllets historie
  • Klassiske øltyper og blindsmagninger
  • En dag på bryggeri – Royal Unibrew i Odense
  • Ølproduktionens forskellige faser
  • Kvalitetskontrol og ølfejl
  • Behandling af fadøl

Modul 2: 30. september – 1. oktober 2024

  • Brygning af øl på Kolds forsøgsbryggeri
  • Udvikling af egen øl
  • Trappist øl
  • Viden om de største og vigtigste øl-lande
  • Introduktion til Øl-cocktail og snacks

Modul 3: 21. – 22. oktober 2024

  • Smageteknik – stilartssmagning
  • Glastypers betydning for øl
  • Opbevaring af øl og servering
  • Introduktion til Øl-kort
  • Øl-cocktail
  • Malt- og humletyper

Modul 4: 11. – 12. november 2024

  • Øl i og til mad med fokus på sammensætning
  • Præsentation af Øl-kort
  • Smage egenproduceret øl
  • Forberedelse til eksamen
  • Godkendelse af eksamensemne
  • Ølsmagning på Bryggeriet

Modul 5: Eksamen den 3. december 2024

  • Eksamen – både skriftligt og mundtligt
  • Diplomoverrækkelse

Ølsommelieruddannelsen udbydes én gang årligt.

 

 

Interesse og passion for øl er en klar fordel, men der er ingen formelle adgangskrav til ølsommelieruddannelsen. Uddannelsen henvender sig både til professionelle fra restaurationsbranchen, detailhandelen, bryggerierne samt private.

Restbetalingen på 14.000 kr.(excl. moms) skal være os i hænde inden kursusstart. Ved afmelding senest tre uger før kursusstart fratrækkes 50 % af kursusafgiften. Ved afmelding senere end tre uger før kursusstart fratrækkes hele kursusafgiften.

Prisen for uddannelsen er kr. 14.000 (excl. moms). I prisen er inkluderet undervisning, undervisningsmaterialer, forplejning og diplom. Transport og overnatning er ikke med i prisen.

 

Som udgangspunkt foregår undervisningen på Kold College, Landbrugsvej 55, 5260 Odense S, men der vil være en del ekskursioner og forlagt undervisning på fynske bryggerier og restauranter.

Pris

Pris: 14.000,00 DKK

Prisen for uddannelsen er kr. 14.000 (excl. moms)

Varighed

9 dage