Student med Løn/EUX

Tager du en EUX, bliver du erhvervsfaglig student. Det betyder, at du får en gymnasial eksamen og samtidig bliver faglært inden for et erhverv efter dit valg. EUX er nemlig en kombination af en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse.

Som erhvervsfaglig student har du flere muligheder end dem, der har taget en stx, htx eller hhx. Du kan vælge at søge videre ind på universitetet på lige fod med andre studenter eller arbejde med din erhvervsuddannelse.

Opgaver

Hvad laver man på EUX?

EUX kalder vi for Student med Løn. Det gør vi, fordi det bedre beskriver, hvad en EUX-uddannelse dækker over. Med uddannelsen bliver du nemlig erhvervsfaglig student. Det betyder, at du får en gymnasial uddannelse og en erhvervsuddannelse. 

Som Student med Løn kan du se frem til en uddannelse, der kombinerer almindelige gymnasiefag med praktisk arbejde i det valgte erhvervsfag. 

Uddannelsen er delt op i to områder. De gymnasiale fag og erhvervsdelen. På gymnasiedelen har du fag på A, B og C-niveau. Her har du blandt andet fag som dansk, engelsk, samfundsfag, matematik og fysik. Derudover vælger du fag, der passer til dit valg af erhvervsretning.

Uddannelsen er bygget op omkring erhvervsuddannelsens opbygning, så den indeholder de samme perioder, som hvis du tog en ren EUD. Du kan læse mere om opbygning af EUX.

Hvilke kompetencer får jeg?

Som Student med Løn får du de bedst mulige forudsætninger for en god fremtid. Med både en studentereksamen og en erhvervsuddannelse kan du vælge at gå flere veje efter endt uddannelse. Du får nemlig en masse kompetencer med i bagagen.

Med en EUX får du en studentereksamen, der svarer til en stx, hhx eller htx i niveau. Det betyder, at du kan det samme som andre studenter, der er gået den traditionelle vej. Du har blot fået en ekstra uddannelse med i pakken samt løn under uddannelse.

Det betyder også, at du kan vælge at læse videre på universitetet, hvis det er det, du ønsker. Og samtidig står du et godt sted økonomisk. Du kan læse mere om dine muligheder efter endt uddannelse på Hvad kan jeg blive med en EUX?

Med din erhvervsuddannelse venter spændende jobmuligheder, hvor du kan komme ud og afprøve dine faglige færdigheder. Og mange arbejdspladser higer efter udlært arbejdskraft. Med en studentereksamen i bagagen kan du på sigt også vælge at videreuddanne dig inden for dit fag. Du kan for eksempel vælge at blive underviser eller læse en lederuddannelse.

Hvorfor tage en EUX?

Er du forælder og vil sikre dit barn de bedste forudsætninger for fremtiden? Så er en EUX det bedste bud. Med en EUX får man en fod indenfor i den akademiske kreds og kan vælge at læse videre på en videregående uddannelse enten direkte efter studie eller senere i livet.

Med en erhvervsuddannelse får du fagkompetencer, du kan komme direkte ud på arbejdsmarkedet med. Beslutter du dig for, at du ikke gider mere skolearbejde efter uddannelsen? Så har du rig mulighed for at komme ud og bruge dine faglige kompetencer.

En af de største fordele ved en EUX er altså, at du har mulighed for at gå lige den vej, du har lyst til efter endt uddannelse.

Derudover er der andre gode ting som løn under uddannelse, uddannelsesgaranti, større chance for at komme i arbejde og meget mere.

Er du ikke overbevist? Så læs lige her, hvorfor du uden tvivl skal vælge at blive Student med Løn. Se mere om fordelene ved en EUX.

Bliv EUX-student på Kold

På Kold kan du blive Student med Løn. Det gør du i et inspirerende miljø, der huser alt lige fra HTX til mejerister. Det betyder, at vi rummer alle typer af mennesker med forskellige aldre og interesser. 

Som EUX-studerende skal du vælge, hvilken erhvervsretning du vil gå. Og vi byder på mange forskellige muligheder. 

På vores grønne linjer kan du dyrke naturen og processerne omkring den. Her finder du uddannelserne som anlægsgartner, landmand og dyrepasser, som du kan læse mere om her.

Nede i køkkener bugner det med fede faglokaler og stolte traditioner. Kombinerer du din EUX med en uddannelse som kok, bager, tjener, konditor, smørrebrød- og cater eller ernæringsassistent er det måske dig, der bliver den nye mesterbager eller det nye navn inden for restaurationsbranchen. Læs mere om, hvad du kan blive med en EUX lige her.