15. maj 2024

Test dine skills, og få en spændende oplevelse. Du kan deltage i fynsmesterskaberne, hvis du er ansat som bager-, kokke-, ernæringsassistent-, smørrebrød & catering- eller tjenerelev og har tilknytning til Kold. Ses vi?

 

Udtagelse

De indsendte anonyme forslag bedømmes, hvorefter 8 elever fra hvert brancheområde vil blive udtaget til at deltage i konkurrencen onsdag den 15. maj 2024.

Dommerpanelet består at højt kvalificerede fagfolk, hvis afgørelse er endelig.

Du kan tilmelde dig, hvis du er ansat som bager-, kokke-, ernæringsassistent- eller tjenerelev og har tilknytning til Kold.

Hvornår får du svar?

Alle får svar. Hvis du udtages til Fynsmesterskaberne 2024, får du en bekræftelse på deltagelse i konkurrencen. Du får tilsendt bedømmelseskriterier ved konkurrencen og program for dagen. Der vil være præmier til 1., 2. og 3. pladserne i hver branchekategori. Alle får diplom for deltagelse.

Konkurrence materialet sendes til de udvalgte deltagere onsdag den 3. april 2024.

Der forbeholdes ret til aflysning af arrangementet.

Der vil blive tilsendt en råvarer og inventarliste inden konkurrencen. 

 

Program

Som kokkeelev skal du:

  • ud fra en råvarekurv fremstille en hovedret og dessert til 5 kuverter.
  • til desserten komponere en ret, der indeholder en fromage og et varmt element.

Praktisk info:

  • Emnet for hovedretten er Dansk Bertil-gris. Dette udspecificeres, efter deltagerne er udvalgt.
  • Der er mulighed for at færdiggøre/stikbords-servere hovedretten for dommerne. Dette er dog ikke et krav.
  • Hvis man bliver udvalgt, skal man lave en menubeskrivelse af de retter, man serverer for dommerne.

Som tjenerelev skal du:

  • gennemføre en skriftlig prøve (multiple choice) og komponere en menu ud fra en råvarekurv.
  • igennem følgende discipliner: tranchering, præsentation af ost og øl, dekantering, blindduftning af spiritus, blindsmagning af tre vine, mixning af drinks, flambering af Crêpes Suzettes samt præsentation og servering af en vin til en given ret. Dette udspecificeres, efter deltagerne er udvalgt.

Praktisk info:

  • Konkurrencetiden er fordelt over hele dagen.

Som bagerelev skal du fremstille og aflevere:

  • 6 stk. specialbrød/grovbrød. Brødene skal indeholde frisk surdej (langtidshævet brød er tilladt og må laves dagen før. De skal dog laves igen på konkurrencedagen).
  • 1 valgfri dessert til 8 personer. Desserten skal indeholde et bagt element (mix-produkter er ikke tilladt).
  • kransekage frit valg af min. 500 g. masse (kranse XX + sukker + æggehvider må gerne blandes dagen før).

Praktisk info:

  • Konkurrencetiden er 4 timer. inkl. opsætning af produkter i hallen.

Som ernæringsassistent skal du:

  • ud fra en råvarekurv skal fremstille en hovedret og dessert til 4 personer til en selvvalgt målgruppe. Emnet for hovedretten er Dansk Bertil-gris. Dette udspecificeres, efter deltagerne er udvalgt.
  • til bi-retten komponere en dessert, hvor der indgår rabarber.

Praktisk info:

  • Konkurrencetiden er ca. 3,5 time.

Som deltager i konkurrencen Det Fynske Smørrebrød skal du:

  • fremstille 2 stk. smørrebrød til 4 kuverter, der skal indeholde elementer, som repræsenterer Fyn.
  • fremstille 1 stk. lun frokost servering til 4 kuverter. Dette udspecificeres efter deltagerne er udvalgt.

Praktisk info:

  • Konkurrencetiden er ca. 4 timer.

 

Alle deltagerne kan medbringe personligt værktøj samt service, bestik, glas, duge, fade og tallerkener til opsætning og anretning. Almindeligt udstyr forefindes. Reglementeret påklædning uden navn og logo kræves.

Tilmelding

Udfyld tilmeldingsblanketten senest d. 20. marts 2024. I tilmeldingsblanketten skal du vedhæfte dit bedømmelsesforslag, som skal opfylde nedenstående krav:

  • Hvis du er kokkeelev, skal du indsende en opskrift med foto af en hovedret, hvor hovedemnet skal være gris. Opskriften skal være portioneret til 5 kuverter a la carte.
  • Hvis du er tjenerelev, skal du indsende en 4-retters sommermenu med forslag til tilhørende vine. Vinvalget skal begrundes skriftligt (ingen vine må overstige 150,- kr. i kostpris ex. moms).
  • Hvis du er bagerelev, skal du indsende forslag til et sundt og bæredygtigt specialbrød med opskrift samt foto.
  • Hvis du er ernæringsassistent, skal du indsende et forslag til dagens varme måltid (hovedret og bi-ret) til en selvvalgt målgruppe. Menuen skal begrundes, og det vægtes, at måltidet er tilpasset målgruppens kulinariske præferencer.
  • Hvis du vil deltage i konkurrencen  Det Fynske Smørrebrød, skal du indsende en opskrift med foto af et stykke smørrebrød, hvor hovedemnet skal være gris.

Alle kan deltage i konkurrencen Det Fynske Smørrebrød – uanset uddannelsesretning.