Student med Løn

Vil du have de bedste forudsætninger for fremtiden? Uden at du skal sidde med dit hoved begravet i bøger gennem hele studiet?

Med konceptet student med løn står du med hele 2 huer, når du er færdig med din uddannelse. Her får du en gymnasial uddannelse på samme måde som på et hvert andet gymnasie og en erhvervsuddannelse efter dit ønske og interesse. Efter endt uddannelse står du med de bedste forudsætninger for en fremtid, hvor alle dørene er åbne.

Herunder kan du læse mere om, hvad EUX-uddannelsen byder på og hvorfor den er værd at vælge.

Mød eleverne

Kokkeeleven
Gartnereleven
Tjenereleven

Jeg elsker maden, stemningen og hele sammenspillet med kollegaerne i køkkenet. Når service bare kører derudad, så føles det bare rigtig fedt! Det jeg nok bedst kan lide er at anrette og få lov til at arbejde finesserne på tallerkenen.

Sanni Seide

Kokkeelev

Jeg har valgt at blive gartner, da jeg synes, det er enormt spændende, hvad blomster gør for rum og mennesker. Personligt synes jeg, at det er ret terapeutisk at gå og arbejde i alt det grønne. Så det vil jeg gerne give videre til andre. Min drøm er, at jeg måske engang kan åbne en kombineret café og blomsterbutik.

Anna Ellegaard Skytte

Gartnerelev

Som tjener kan jeg rigtig godt lide at arbejde med drikkevarer som øl og vin. Man kan løfte måltidet til et helt andet niveau med de rigtige drikkevarer. Og man kan også være uheldigt at servere noget, som er rigtig skidt til maden. Dét synes jeg er spændende.

Nico Dreier Petersen

Tjenerelev

Hvad kan jeg blive?

For mange lyder EUX som en tung uddannelse, som giver dig et par fag ud over din erhvervsuddannelse. Men det er langt fra sandt.

Med en EUX kan du blive lige det, du stræber efter. Efter endt studie er du gymnasial student på lige fod med andre, der har taget en gymnasial uddannelse. Du kan altså vælge at gå på en videregående universitetsuddannelse, hvis det er det, du ønsker.

Det du får, som andre gymnasiale studenter ikke gør, er en erhvervsuddannelse oven i. Det betyder, du har to uddannelser med i baghånden, når du skal videre ud på arbejdsmarkedet. Og det er en stor fordel.

Med en EUX åbner du også dørene for at videreuddanne dig inden for dit fag.

Hvad indebærer uddannelsen?

Som EUX-elev får du et fint mix af begge uddannelsesverdener. Her står hverdagen på både praktiske, erhvervsfaglige projekter og konkrete skolefag. Dog ikke som på et traditionelt gymnasie.

På EUX-uddannelsen har du undervisning i dine gymnasiale fag to dage om ugen. De resterende undervisningsdage foregår med praktiske og spændende opgaver ude i afdelingerne på skolen. Første halve år på uddannelsen byder dog på flere gymnasiale fag, inden du skal vælge det erhvervsfag, du vil kombinere din uddannelse med.

En af fordelene ved en EUX er, at du slipper for de kedelige, typiske gymnasiefag som oldtidskundskab, idræt, billedkunst, drama og meget mere. Så hvis du ønsker en relevant og alsidig uddannelse, der åbner dørene for fremtiden, så er en EUX en god mulighed.

Kold Kollegiet

På kollegiet giver vi dig rammerne for både at kunne være og lære. Du bor lige ved siden af skolen, kun fire kilometer fra Odense centrum. Vi vil gerne have dig til at føle dig hjemme og godt til rette. Derfor sørger vi for, at kollegiet altid er hyggeligt, fyldt med god karma og masser af fritidsmuligheder. Mere om kollegiet

Hverdagen på Kold

Det er helt unik at gå på Kold. Omgivelserne huser både gymnasie, erhvervsuddannelser, 10. klasse og kurser. Det gør hverdagen til en spændende en af slagsen, hvor elever på kryds og tværs kommer hinanden ved.

Som EUX-elev bliver du både en del af din egen gymnasiale klasse og en del af en klasse på en erhvervsuddannelse. I din hverdag på Kold får du rig mulighed for at danne nye venskaber og følge ligesindede i begge dele af din uddannelse.